Team Tankers tænker teknologi med timeouts

[fa icon="calendar"] 12-05-16 10:39 / Skrevet af GlobalConnect A/S

Team_tankers.png

Transport ad søvejen er en indviklet affære, specielt når det drejer sig om kemikalier. Team Tankers flytter stort set alt, der kan flyde, med forudseenhed og en sikker it-hånd.

Over 90 procent af verdenshandlen foregår ad søvejen, og Team Tankers er eksperter i at transportere alt flydende. ”Det kan være alt muligt fra rapsolie til råolie til kemiske produkter, transporteret i tanke der passer til materialet, forklarer IT Manager Henrik Borch.

 

Effektivitet og forudseenhed

Team Tankers omsætter for over to milliarder kroner og har et halvt hundrede skibe på verdenshavene. ”Det starter med et salg af en rejse, hvorefter en operatør tager over og sørger for, at skibet kommer fra A til B. Dertil kommer Fleet Managers, der er ansvarlige for alt det tekniske vedrørende skibet, inklusive vedligehold og sikkerhed.” Opgaven involverer også en Crew Manager, der tager sig af de typisk 15-20 søfolk, der er ombord på hvert skib. Hele forløbet kræver overblik og koordinering for at hente gevinsten hjem. ”Det er vigtigt at have indarbejdede procedurer samt medarbejdere, som kender og forstår branchen.”

Den måske allervigtigste egenskab hos Team Tankers er imidlertid forudseenhed i en dynamisk verden. ”Vi arbejder konstant med at spotte, hvor der er eller snart udvikler sig et marked. Her gælder det om at holde øje med række faktorer som geopolitik, verdensøkonomi og  ikke mindst shippingbranchen generelt.”

En så fleksibel dynamisk forretningsmodel kræver sin it, og Team Tankers er i gang med at implementere den nyeste strategiplan. ”Første del er at gå i cloud med Office 365 og Sharepoint Online. Vi har bygget en portal i  Sharepoint med vores intranet som landing page. Næste skridt er et dokumentcenter, som derefter fører os til næste fase, en vessel –portal (vessel er et skibsfartøj, red.). Her samler vi alle relevante dokumenter for hvert skib, såsom stamdata om skibet, tegninger, inspektioner og compliance. Vi kan bygge økonomiske nøgler ind og alarmer, der fortæller, hun snart skal på værft.”

 

Fra data til ledelsesinformation

Målsætningen hedder Vessel Lifecycle Management, hvor Team Tankers kan følge et fartøj gennem tid ”Systemet understøtter hele forløbet fra de indledende faser med et køb til den dag, det ankommer til flåden til den dag, det bliver udfaset. Det er et stærkt værktøj.”

Netop anvendelsen af data, Business Intelligence, er centralt i Team Tankers' strategi.”Det gælder om at transformere data til information. Den information skal kunne tvistes og drejes lynhurtigt for at se forskellige scenarier. Det bruger en traditionel analytiker lang tid på at udarbejde. Vores løsning har et grafisk interface, der viser verden lige nu. Du kan vælge variabler som skibstype, periode eller en bestemt havn et givent sted i verden. Det er, hvad vi vil levere til ledelsen, et konstant opdateret grundlag til rettidige beslutninger. ”

Succesen kommer imidlertid ikke af sig selv. Først og fremmest skal fundamentet være på plads. ”Det kræver meget data governance og stewardship for at sikre valide data. Vi skal for eksempel sikre os, at vores vareregister ikke staver samme produkt på otte forskellige måder. Derfor har vi udpeget redaktører, som er ansvarlige for de forskellige data.”

 

Tid til timeouts

Mennesker spiller også en rolle i en anden vigtig forudsætning for succes, forankring. ”Når vi ruller nye løsninger ud, skal nogen til at arbejde på en anden måde, og den tilvænning skal man som it-afdeling ikke undervurdere. Derfor arbejder vi med faste timeouts, hvor vi bruger eksempelvis seks måneder på at forankre løsningen i organisationen. Vi sætter os ved medarbejdernes skriveborde, og lederen engagerer sig.”

Endelig gælder det også om at fokusere på det, man er bedst til. ”Vi fokuserer på it til udvikling og strategi, mens vi har outsourcet al support og hosting. Her er det vigtigt for os, at tingene kører effektivt og forventeligt, samt at vores samarbejdspartner kender vores forretning,” lyder det fra Team Tankers.

 

** Artiklen er første gang bragt i magasinet Insight **

Hent magasinet Insight


Vurder indlæg:


Handler om: Cloud, It-outsourcing


GlobalConnect A/S

Skrevet af GlobalConnect A/S

GlobalConnect er Danmarks førende udbyder af fibernet, datacentre og cloud-løsninger. Virksomheden dækker Danmark, Nordtyskland og dele af Sverige med et 15.000 km langt netværk af optisk fiber og 13.000 m2 datacentre. GlobalConnect er grundlagt i 1998 og har i dag mere end 280 medarbejdere og hovedkontor i Taastrup. Virksomheden havde i 2016 en omsætning på 607 mio. kr. Læs mere på www.globalconnect.dk.