Vi har besluttet ikke at være bange

[fa icon="calendar"] 18-08-17 13:00 / Skrevet af GlobalConnect A/S

chc globalconnect ikke bange.png

GlobalConnect startede som fiberudbyder, men håndterer i dag også it-infrastruktur, leverer cloud-løsninger og agerer fortalere for et europæisk Silicon Valley i Danmark. Læs her, hvordan virksom - hedens CEO satser på at få det maksimale ud af landets største fibernet.

- I en tid hvor datasikkerhed for alvor er kommet i højsædet, har vi en rigtig stærk stilling, fordi vi kontrollerer hele infrastrukturlaget: både datacentre og fibre. Vi kan kort fortalt garantere vores kunder, at deres data aldrig havner i hverken Kina, Rusland eller USA.

Ordene er CEO i GlobalConnect Christian Holm Christensens. De opsummerer ganske godt hvorfor, virksomheden har kunnet – og stadig kan – tillade sig at drømme stort.

- Det er vores fibernet, der gør, at vi kan tænke stort og udvide forretnin - gen. Det er kort sagt dét, der sikrer os en særlig position i markedet og giver os muligheden for at bevæge virksomheden op i it-værdikæden, fortæller han.

Fiberkablerne blev første gang lagt i 1998 af virksomhedens grundlægger Niels Zibrandtsen, som dermed brød det danske bredbåndsmonopol. Siden er nettet udvidet til store dele af Sverige og Tyskland, og virksom - heden håndterer i dag hele 33 pct. af den danske internettrafik.

Selvom monopolbryderdagene ligger år tilbage og virksomheden i dag er ejet af kapitalfonden EQT, handler det for Christian Holm Christensen om at videreføre ånden fra dengang.

Vi er nok blevet mere voksne og har ikke helt den samme rå pioner - mentalitet som før. Men vi vil videre - bringe kombinationen af ydmyghed og fandenivoldskhed fra 90’erne. Vi har kort sagt besluttet ikke at være bange, fortæller han.

 

Europas Silicon Valley

Tilgangen står afspejlet i virksom - hedens udvikling siden 90’erne. Man har bygget en stribe datacentre og er på vej med flere cloud-løsninger, man har opnået de fleste væsentlige certificeringer, og man er i dag i stand til at overtage det samlede ansvar for en kundes it-systemer.

Endelig har GlobalConnect takket være en uafhængig plads i markedet evnet at tiltrække interesse fra en række udenlandske partnere – fra Microsoft til de store indiske it-huse.

- Målet er at blive en markant spiller på det nordeuropæiske it-marked med hele paletten fra fiber til cloud. Og vi er godt på vej til at udvide med nye datacentre og mere fibernet i Nordtyskland, fortæller Christensen. Ambitionerne be - grænser sig nu ikke til egne rækker.

Christian Holm Christensen mener nemlig, at Danmark lige nu har forudsætningerne for og infrastrukturen til at kunne spille en hovedrolle i den europæiske it-industri på sigt. Han peger på, at det allerede er lykkedes landet at tiltrække markante datacentre fra de helt store spillere.

- Hvis det skal lykkes, må vi som samfund tænke os godt om. Det er vigtigt, vi ikke brandbeskatter udviklingen i stå. Vi må ikke gentage fejlen fra 90’erne, hvor vi solgte mobilnettet på auktion i stedet for at udbyde det til test. Vi tjente måske et par milliarder, men Finland og Sverige løb med alle arbejdspladserne, fortæller han.

Ifølge Christensen er det også op til it-branchen selv at sikre rammerne for et stærkt dansk it-miljø.

- Vi er meget bevidste om, at vi har et ansvar. Derfor støtter vi også relevante initiativer som for eksempel Coding Class, der sætter kodning på skemaet for skolebørn. Gør vi det her rigtigt, kan vi skabe et europæ - isk Silicon Valley herhjemme. Det er vi ikke bange for at sige.

 

---

GLOBALCONNECT GlobalConnect leverer it-infrastruktur samt forretningskritisk it-drift til private og offentlige organisationer. Virksomheden råder over 13.000 km fibernet, 38 sikrede datacentre og tilbyder blandt andet netværksløsninger, managed services og en 100 pct. dansk cloud.

 


Vurder indlæg:


Handler om: Datacenter, Politik, It-outsourcing, It-politik, Innovation


GlobalConnect A/S

Skrevet af GlobalConnect A/S

GlobalConnect er Danmarks førende udbyder af fibernet, datacentre og cloud-løsninger. Virksomheden dækker Danmark, Nordtyskland og dele af Sverige med et 15.000 km langt netværk af optisk fiber og 13.000 m2 datacentre. GlobalConnect er grundlagt i 1998 og har i dag mere end 280 medarbejdere og hovedkontor i Taastrup. Virksomheden havde i 2016 en omsætning på 607 mio. kr. Læs mere på www.globalconnect.dk.