Danish Crown: Andelsgiganten bygger om til en digital fremtid

[fa icon="calendar"] 05-07-17 09:48 / Skrevet af GlobalConnect A/S

danish-crown-2017.png

Danish Crown-koncernen består af 20 selskaber og datterselskaber på tværs af kontinenter. Med ny aftale vil man nu samle al it i en fælles platform.

 

Da Jais Valeur i november 2015 satte sig i direktørstolen i Danish Crown, lød startskuddet samtidig til udviklingen af en ny strategi for koncernen.

Sidste år resulterede det blandt andet i en beslutning om at samle it i en global funktion, og i december indgik man en itoutsourcingaftale med GlobalConnect.

Den fem-årige kontrakt omfatter driften af fødevarekoncernens administrative servere i hele verden samt en forlængelse af en eksisterende aftale om levering af WAN-forbindelser.

Det lyder måske tilforladeligt, men før man kan koncentrere sig om blot at drifte løsningerne, venter der virksomhederne et større konsolideringsarbejde.

”Vi går efter at formalisere og professionalisere vores it. Fremfor at drifte det meste selv er vi gået i byen og har købt kapacitet, kompetencer, viden og services. Vi skal i gang med at bygge en platform til fremtiden, og derfor vil vi konsolidere alle vores servere på tværs af vores forskellige selskaber.”

Det fortæller Elo Høgh Bromer, der er CIO i Danish Crown og chef for rundt regnet 175 medarbejdere globalt. Øvelsen skal hjælpe Danish Crown med at sikre sin position og hjælpe koncernen med at høste fordelene i den digitale tidsalder.

 

Data for tillid

”Vi gør det her for at frigøre ressourcer internt og for at gøre vores it mere skalerbart og åben for standardisering. Vi skal kunne vokse og udvide forretningen, så snart vi får mulighederne på de enkelte markeder, uden at vores set-up bliver en stopklods,” fortæller Bromer.

Han påpeger, at man længe har været dygtige til at automatisere produktionen i Danmark, hvor lønomkostningerne er høje.

”Vi er rigtig godt med herhjemme. Det gælder særligt på produktionssiden ude i slagterierne, og de erfaringer kan vi selvfølgelig bruge i hele verden. Samtidig forventer vi, at vi kan optimere yderligere ved hjælp af robotics. Det gælder både i forhold til produktionen og til det administrative. Det er i sin spæde start, men det er den vej, vi vil,” fortæller Bromer.

Automatiserings-erfaringerne er nu ikke den eneste fordel, Danish Crown har som dansk spiller. Således nyder man godt af den tårnhøje tillid, forbrugere i store dele af verden har til danske fødevarer.

”Tilliden er uden tvivl et meget vigtigt konkurrenceparameter på nøglemarkeder som USA og Kina. Den bevarer ikke sig selv, og derfor arbejder vi mere og mere med at sikre en bedre og større dataudveksling med vores kunder og slutkunder. Vi mærker allerede nu et pres i den henseende, særligt fra supermarkeder,” fortæller Bromer.

 

---

DANISH CROWN opererer globalt og er blandt verdens førende indenfor kødproduktion og -forædling. Koncernen er blandt andet verdens største svinekødseksportør og Europas største kødforædlingsvirksomhed.

 


Vurder indlæg:


Handler om: It-outsourcing


GlobalConnect A/S

Skrevet af GlobalConnect A/S

GlobalConnect er Danmarks førende udbyder af fibernet, datacentre og cloud-løsninger. Virksomheden dækker Danmark, Nordtyskland og dele af Sverige med et 15.000 km langt netværk af optisk fiber og 13.000 m2 datacentre. GlobalConnect er grundlagt i 1998 og har i dag mere end 280 medarbejdere og hovedkontor i Taastrup. Virksomheden havde i 2016 en omsætning på 607 mio. kr. Læs mere på www.globalconnect.dk.