Nye cybertrusler øger behovet for vagtsomme medarbejdere

[fa icon="calendar"] 14-06-17 13:58 / Skrevet af GlobalConnect A/S

cybertrusler-1.png

Da Forsvarets Efterretningstjeneste tidligere på året offentliggjorde sin vurdering af ‘Cybertruslen mod Danmark’, blev der ikke lagt fingre imellem.

Truslen fra cyberspionage mod danske myndigheder og private virksomheder er meget høj. Ligeså er truslen fra cyberkriminalitet meget høj. Sådan lød to af hovedkonklusionerne fra den omfattende rapport.

Tiltrækker kriminelle

Danske virksomheder finder sig selv i en prekær situation. De fleste af dem har deres hovedkontor i det velhavende Nordeuropa og tjener godt med penge. Medarbejderne er både pligtopfyldende og løsningsorienteret. Får de stillet en opgave, forsøger medarbejderne at løse den hurtigst muligt. Og når de er i kontakt med omverdenen, er attituden åben og serviceminded.

Ovenstående lyder ikke umiddelbart som noget problem. Virksomheder vil helst have store overskud, og de vil gerne have løsningsorienterede og kapable medarbejdere. Men de mange penge og den tillidsfulde danske omgangsform går ikke ubemærket hen i de kriminelle miljøer. Her får kombinationen af rige virksomheder og tillidsfulde medarbejdere munden til at løbe i vand.

Medarbejdere skal uddannes

Cybertruslen mod de danske virksomheder vil kun blive større i fremtiden. Professionaliseringen af de it-kriminelle er allerede godt i gang, og de vil blive mere organiserede i deres arbejdsmetoder. Derfor er det nødvendigt, at virksomhederne uddanner deres medarbejdere til at håndtere presset udefra.

Vi har skrevet en e-bog, der gennemgår de cybertrusler, som velforberedte medarbejdere kan fungere som et værn imod. Moderne it-kriminalitet er nemlig meget andet end det rent tekniske forsøg på at bryde ind i en virksomheds systemer. I dag forsøger it-kriminelle, i lige så høj grad, at svindle sagesløse medarbejdere til at udlevere klassificerede informationer eller gøre en bestemt handling. Men det kan undgås, hvis medarbejderne er trænet i at opdage truslen, før det er for sent.

I e-bogen kan du blandt andet læse om:

  • De nyeste trusler inden for cyberkriminalitet, og hvordan virksomheder kan bekæmpe dem
  • De metoder som it-kriminelle bruger til at snyde penge og informationer ud af medarbejderne
  • De arbejdsprocesser, som medarbejderne skal lære for at kunne modstå forsøg på svindel

I e-bogen går vi også tæt på en af de angrebsmetoder, som danske virksomheder er i størst risiko for at blive ramt af. Angrebet kan lægge hele hjemmesider ned, men er samtidig en afledningsmanøvre, som medarbejderne skal lære at håndtere.

DOWNLOAD E-BOGEN NU

Rigtig god læselyst.


Vurder indlæg:


Handler om: Cybertrusler, Cybersikkerhed


GlobalConnect A/S

Skrevet af GlobalConnect A/S

GlobalConnect er Danmarks førende udbyder af fibernet, datacentre og cloud-løsninger. Virksomheden dækker Danmark, Nordtyskland og dele af Sverige med et 15.000 km langt netværk af optisk fiber og 13.000 m2 datacentre. GlobalConnect er grundlagt i 1998 og har i dag mere end 280 medarbejdere og hovedkontor i Taastrup. Virksomheden havde i 2016 en omsætning på 607 mio. kr. Læs mere på www.globalconnect.dk.