"Det er en rejse uden ende"

[fa icon="calendar"] 15-12-17 11:23 / Skrevet af GlobalConnect A/S

Anton Therkildsen CSO GlobalConnect web.jpg

»Vi er der, hvor det er gået op for virksomhederne, at det er et afgørende konkurrenceparameter.« siger Anton Therkildsen, CSO, GlobalConnect. Foto: GlobalConnect

 

Når man i dag taler om digital transformation, taler man om et grundlæggende konkurrenceparameter for nutidens og fremtidens virksomheder. For at lykkes med digital transformation, skal det tænkes ind i alle dele af ens forretning.

 

Det ligger næsten i ordet. Transformation. At der er tale om en gennemgående ændring. Når der i disse år er fokus på digital transformation, er der altså tale om en ændring af hele måden, man driver virksomhed på. Fra top til bund og ud i alle kanter af virksomheden.

»Vi er der, hvor det er gået op for virksomhederne, at det er et afgørende konkurrenceparameter. Det er noget, man aldrig helt når i mål med, fordi platformene og teknologierne hele tiden udvikler sig. Og derfor er det en kulturel omvæltning i virksomheden, at man skal være med på beatet og konstant kunne tilpasse sig de nye markedsvilkår,« fortæller Anton Therkildsen, CSO for it-infrastruktur- og it-outsourcingvirksomheden GlobalConnect.

 

Digital transformation er en rød tråd i virksomheden
Det er især behovet for at styrke ens konkurrencefordele, der skal være motiverende for, at man investerer i digital transformation. Ud fra data kan man forbedre sine ledelsesbeslutninger, aflæse trends og få live information om ens branche. Men når digital transformation ikke lykkes, er det ofte, fordi virksomhederne ikke tænker investeringen holistisk.

»Digital transformation er en god mulighed for at løbe virksomhedens processer igennem fra top til tå og udviske siloerne. Transformationen skal ikke tænkes isoleret. Det er en stor kulturel omvæltning. Medarbejderes funktioner risikerer at blive ændret, og så er det vigtigt at have ledelsens opbakning til, hvordan man skal adressere det og hele tiden forventningsafstemme med medarbejderne. Digital transformation er ikke bare en ændring fra i dag til i morgen, det er en rejse uden ende,« siger Anton Therkildsen.

Gode eksempler på succesfulde digitale transformationer ser vi i bygge- og shippingbranchen. I den første har en meget fysisk branche taget digitaliseringen til sig lige fra projektfasen med bl.a. virtual reality til udførelsesfasen med digitalisering af byggepladsens arbejdsgange. Og inden for shipping gennemsyrer det måden, man arbejder på; digital transformation har optimeret forretningsprocesserne og gjort en meget kompleks branche mere forudsigelig.

»Det er vigtigt, at man er åben over for nye teknologiske muligheder. Det kan være alt fra sociale medier til blockchain. Man bliver nødt til at holde sig opdateret på tingene og tænke digital transformation som en rød tråd igennem hele sin virksomhed,« siger Anton Therkildsen.

 

Oprindeligt bragt på Berlingske.dk.


Vurder indlæg:


Handler om: Forretning, Digitalisering


GlobalConnect A/S

Skrevet af GlobalConnect A/S

GlobalConnect er Danmarks førende udbyder af fibernet, datacentre og cloud-løsninger. Virksomheden dækker Danmark, Nordtyskland og dele af Sverige med et 15.000 km langt netværk af optisk fiber og 13.000 m2 datacentre. GlobalConnect er grundlagt i 1998 og har i dag mere end 280 medarbejdere og hovedkontor i Taastrup. Virksomheden havde i 2016 en omsætning på 607 mio. kr. Læs mere på www.globalconnect.dk.