Social engineering – manipulation på et højere plan

[fa icon="calendar'] 07-08-17 13:01 / Skrevet af GlobalConnect A/S ( Cybertrusler, Social Engineering, Cybersikkerhed )

Læs videre [fa icon="long-arrow-right"]

CEO Fraud – Den falske direktør slår til

[fa icon="calendar'] 19-06-17 08:27 / Skrevet af GlobalConnect A/S ( Cybertrusler, Social Engineering, Cybersikkerhed, CEO fraud )

I løbet af det seneste år har særligt én bestemt type social engineering vundet frem blandt de it-kriminelle. Det er en form for bedrageri, der umiddelbart lyder så banal og tegneserieagtig, at det kan være overraskende, den overhovedet fungerer. Men igen er det vigtigt at huske på grundtrinene i social engineering: Det veltimede, veltilrettelagte angreb på en udvalgt medarbejder. Professionelt udført og alt andet end amatøragtigt.

Læs videre [fa icon="long-arrow-right"]

Hvad er social engineering?

[fa icon="calendar'] 05-07-16 00:00 / Skrevet af GlobalConnect A/S ( Datasikkerhed, Aktuelt, Social Engineering, Hacker, Wiki, Spear-phishing, CEO fraud )

Klæd dine kolleger på til at møde hackeren. Så har du større chance for, at hackeren ikke har held med at misbruge deres vaner og får adgang til virksomhedens data.

Læs videre [fa icon="long-arrow-right"]

Send flere penge! Mvh. direktøren. Hvad er CEO-fraud?

[fa icon="calendar'] 23-05-16 16:27 / Skrevet af Nils Mandrup ( Social Engineering, Wiki, CEO fraud )

En særlig form for internetsvindel, der bygger på social engineering er CEO-fraud. Forestil dig, at du har travlt, travlt, travlt og så lige pludselig kommer der oven i alle de andre opgaver en e-mail fra direktøren for det hele, der siger, at du skal overføre en halv million i forbindelse med et virksomhedsopkøb, som du ikke må nævne til nogen. Hvad gør du?

Læs videre [fa icon="long-arrow-right"]

Hvad er ransomware?

[fa icon="calendar'] 04-03-16 14:31 / Skrevet af GlobalConnect A/S ( Ransomware, Social Engineering, Hacker, Wiki )

Ransomware er skadelig software (også kaldet malware), som en hacker inficere sit offers computer med og udnytter til afpresning. Den fordeler sig på to typer.

Læs videre [fa icon="long-arrow-right"]